Om het jaar of jaarlijks migreren/upgraden

We krijgen met regelmaat de vraag: "hoe snel moet ik over naar een nieuwere Odoo versie?" Hier ons advies: 

Het is over het algemeen aan te raden om de Odoo-upgrades jaarlijks uit te voeren in plaats van om het jaar. Dit zijn redenen waarom jaarlijks upgraden voordelig kan zijn:

  • Beheersbare werklast: Door jaarlijks te upgraden, verspreid je de werklast en voorkom je dat er te veel wijzigingen en aanpassingen in één keer moeten worden doorgevoerd, wat bij upgrades om de twee jaar wel kan gebeuren.
  • Nieuwe functies en verbeteringen: Jaarlijkse upgrades zorgen ervoor dat je sneller toegang hebt tot nieuwe functies en verbeteringen die Odoo uitbrengt. Dit kan je helpen efficiënter te werken en gebruik te maken van de nieuwste technologieën.
  • Veiligheid en stabiliteit: Regelmatige updates kunnen helpen om beveiligingsproblemen en bugs sneller op te lossen, waardoor de algehele stabiliteit en veiligheid van je Odoo-systeem verbeterd wordt.
  • Ondersteuning: Odoo biedt doorgaans ondersteuning voor een bepaalde versie gedurende een beperkte tijd. Door jaarlijks te upgraden, blijf je binnen de ondersteunde versies en voorkom je dat je zonder ondersteuning komt te zitten.
  • Kosten spreiden: Jaarlijkse upgrades kunnen helpen om de kosten van de upgrade-werkzaamheden te spreiden, waardoor het financieel beter beheersbaar wordt.

Hoewel jaarlijkse upgrades de voorkeur hebben, kan het soms zinvol zijn om een upgrade om de twee jaar te overwegen, afhankelijk van de specifieke situatie van een bedrijf, de mate van maatwerk en de beschikbare middelen. In dat geval moet er echter rekening worden gehouden met mogelijk hogere kosten en een grotere impact op het systeem en de gebruikers.

Bespreken onderhoudsplan