Wanneer en waarom vooronderzoek?

Waarom een vooronderzoek of Proof of Concept (POC) laten uitvoeren?

Een vooronderzoek of Proof of Concept (POC) uitvoeren bij de keuze van Odoo kan belangrijk zijn, als je onzekerheid ervaart en je vooraf de uitdagingen helder wilt hebben. 
De inhoud van een POC kan verschillen, bepaal dus samen met ons wélke processen je wilt laten meenemen in het vooronderzoek. 

Welke antwoorden biedt een vooronderzoek jou :

1.       Controleren dat Odoo voor jullie écht werkt
Met een POC test je of Odoo echt doet wat jouw organisatie nodig heeft. Het voorkomt dat je tijdens de implementatie pas ontdekt dat Odoo op bepaalde punten niet goed genoeg is. Er wordt daarom - specifiek voor jou - een eigen Odoo omgeving aangemaakt.

2.       Risico's beperken
Door een POC uit te voeren, spoor je vroeger in het proces problemen op. Zoals dat een specifieke Odoo App voldoende functionaliteit biedt, of er technische beperkingen of integratieproblemen met andere systemen. Het helpt dus om verrassingen te voorkomen en jij kunt betere beslissingen nemen.

3.       Gebruiksvriendelijkheid testen
Een POC laat medewerkers Odoo proberen, zij loggen in op jullie eigen Odoo (test)omgeving. Zo kun je zien hoe makkelijk zij het vinden om met Odoo te werken en Odoo accepteren. Dit is belangrijk is voor een succesvolle implementatie.

4.       Kosten besparen
Door in een vroeg stadium te ontdekken hoe geschikt Odoo is, bespaar je kosten tijdens de implementatie, tenslotte heeft het key-user team al haar commitment gegeven.

5.       Integratie beoordelen
Met een POC test je hoe goed Odoo samenwerkt met de vereiste bestaande systemen en processen (flow) in je organisatie.

6.       Sneller beslissen
Een POC geeft je snel nuttige informatie, waardoor je beter een beslissing kunt nemen over de keuze voor Odoo.

7.       Betrokkenheid van belanghebbenden
Door stakeholders (directie) vanaf het begin te betrekken en hun feedback te vragen via een POC, zorg je ervoor dat de uiteindelijke beslissing breed wordt gedragen en de kans op succes groter is.