Veel gestelde vragen over Odoo

Vragen over Odoo... 

Odoo biedt 2 versies: 
a. een gratis versie genaamd Odoo Community Edition 
b. een betaalde versie genaamd Odoo Enterprise Edition, deze versies heeft veel meer extra functies (apps). Deze versie staat voor de naam ''all-in-one'', ERP brede oplossing.  

Odoo is een alles-in-één softwareplatform, 100% cloud. 
Odoo software helpt een zeer breed scala aan MKB & high-end bedrijven bij het beheren van van hun bedrijfsvoering, zoals boekhouding, verkoop, voorraadbeheer, productie, HR, marketing, website/shops en nog veel meer. 
Dat alles in een écht geïntegreerde oplossing die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf.

Odoo SA is het bedrijf achter het open-source bedrijfssoftwareplatform genaamd Odoo.  
Opgericht in 2002 door Fabien Pinckaers, die anno 2024 nog steeds een meerderheidsbelang heeft in Odoo.  
Bekijk ''ask me anything, Fabien Pinckaers"https://www.youtube.com/watch?v=9vh72XggoPE
Bekijk ''meet Fabien Pinckaers": https://www.youtube.com/watch?v=VkPMqLC0o_8

Hoofdkantoor is gevestigd in  België 40 Chaussée De Namur Ramillies 1367.
Anno 2024, werken meer dan 4.000 medewerkers werelwijd bij Odoo, verdeeld over 19 vestigingen. 

De missie van Odoo SA is om bedrijven te helpen hun efficiëntie te verbeteren en hun groei te stimuleren door middel van geïntegreerde en gebruiksvriendelijke zakelijke softwareoplossingen. 
Odoo streeft ernaar om bedrijven van elke omvang te voorzien van tools die hen in staat stellen om hun processen te stroomlijnen, kosten te verlagen en beter te concurreren in de markt.

Ja, Odoo is een betrouwbaar en veelgebruikt softwareplatform voor bedrijfsbeheer. Veel bedrijven over de hele wereld vertrouwen op Odoo voor hun dagelijkse activiteiten. 

Ja, Odoo is een 100% cloudoplossing. Dit betekent dat gebruikers geen software hoeven te installeren op hun werkstation cq een eigen/gehoste server. Overal dus toegang hebben tot gegevens en proces via internet.
En op de smartphone werkt en ziet Odoo (er) précies hetzelfde (uit)! 

Odoo heeft meer dan 12 miljoen gebruikers wereldwijd.
Odoo heeft meer dan 21.273 bedrijven die met Odoo als ERP systeem werken. 

Odoo software wordt wereldwijd door verschillende soorten bedrijven en organisaties gebruikt, van kleine en middelgrote ondernemingen tot grote multinationals.  Bekijk gerust de uitgebreide referentielijst: https://www.odoo.com/nl_NL/customers
Tip: selecteer op land (bijv Nederland)
TIp: selecteer op bedrijfstak (bijv Financiën)

Tip: bekijk alle referenties van dooIT BV op https://www.odoo.com/nl_NL/partners/dooit-bv-9823433?country_id=159

Odoo is populair vanwege verschillende redenen:

  1. Geïntegreerd platform: Odoo biedt een breed scala aan zakelijke toepassingen, zoals CRM, boekhouding, voorraadbeheer, verkoop, marketing en meer, allemaal geïntegreerd in één platform. Dit maakt het gemakkelijk voor bedrijven om al hun operationele behoeften te beheren vanuit één centrale locatie.
  2. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Odoo is zeer flexibel en aanpasbaar aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Gebruikers kunnen modules toevoegen of aanpassen om te voldoen aan hun unieke vereisten, waardoor het een schaalbare oplossing is voor bedrijven van elke omvang.
  3. Open source: Odoo is een open source softwareplatform, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor gebruikers om te bekijken, aan te passen en te delen. Dit heeft bijgedragen aan de populariteit van Odoo omdat het gebruikers de vrijheid geeft om de software aan te passen aan hun behoeften zonder afhankelijk te zijn van een leverancier.
  4. Gemeenschap en ondersteuning: Deze gemeenschap zorgt voor een continue ontwikkeling en verbetering van het platform.

Al deze factoren hebben bijgedragen aan de populariteit van Odoo als een krachtige en veelzijdige zakelijke softwareoplossing.

Ja en die werkt precies hetzelfde als op je computer (browser) - lees maar in ons blog


Odoo is zeer geschikt voor administratiekantoren om verschillende redenen:

  1. Geïntegreerd platform: Odoo biedt een geïntegreerd platform met modules voor uitgebreid boekhouden, facturatie, projectmanagement, CRM en meer. Dit zorgt voor een efficiënte en gestroomlijnde workflow voor het eigen kantoor 
  2. Maximale ondersteuning voor samenwerking met cliënten: een speciale regeling voor administratiekantoor ''2 apps gratis''. 
    Dus volledige boekhouding & documenten beheer gratis aanbieden aan elke cliënt voor onbeperkt aantal gebruikers. En de dashboard app (rapportage) is voor iedereen gratis, dus ook voor uw client. 
    Tip: bekijk onze video: https://www.dooit.nl/blog/odoo-video-s-14/speciaal-voor-administratiekantoren-dashboard-klantenportaal-117
  3.  Flexibiliteit: Odoo is zeer flexibel, aanpasbaar én vergevingsgezind. Uw client wel of niet laten factureren? fouten zijn simpel, snel en multi corrigeerbaar.
    Tip: bekijk onze video https://www.dooit.nl/blog/odoo-video-s-14/controleren-corrigeren-116
  4. Automatisering: Odoo biedt verschillende automatiseringsmogelijkheden, zoals automatische facturatie, herinneringen voor openstaande betalingen en rapportage. Dit bespaart tijd en vermindert menselijke fouten.
  5. Gebruiksvriendelijkheid: Odoo heeft een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het gemakkelijk is voor medewerkers van administratiekantoren om het systeem te gebruiken en te beheren.

Al met al kan Odoo administratiekantoren helpen om hun processen te stroomlijnen, efficiëntie te verhogen en beter inzicht te krijgen in hun financiële situatie.

Daar helpt dooIT jou graag bij met een onze gecertificeerde consultants. 
Bel of email ons of maak een (online) afspraak:
https://www.dooit.nl/appointment

Daar helpt dooIT jou graag bij. Bel of email ons of maak een (online) afspraak:
https://www.dooit.nl/appointment

Odoo Experience is een jaarlijks gratis conferentie (vaak in oktober/november) georganiseerd door Odoo SA zelf en gehouden in de Brussel Expo hallen. 
Tijdens Odoo Experience komen Odoo-gebruikers, ontwikkelaars, partners en experts van over de hele wereld samen om te horen over de nieuwste versies/ontwikkelingen, best practices te delen en te netwerken. 
Odoo Experience duurt een week. Ons advies is om vooral naar de woensdag te komen zodat je eigenaar Fabien Pinckaers kunt zien die de introductie geeft van de nieuwste versie. 
Odoo Experience is vrij toegankelijk voor iedereen! En kan ook online worden gevolgd.    

Ja, het is mogelijk om bestaande systemen te integreren met Odoo. Odoo biedt verschillende integratiemogelijkheden, zoals API's, webhooks en import/export functionaliteiten. Hiermee kunt u gegevens uit andere systemen synchroniseren met Odoo of vice versa.

Specifiek weten? Bel of email ons of maak een (online) afspraak:
https://www.dooit.nl/appointment

Ja, Odoo is geschikt voor grote bedrijven. Odoo is een krachtig en schaalbaar ERP-systeem dat kan worden aangepast aan de behoeften van grote organisaties. Het biedt een breed scala aan functionaliteiten, waaronder boekhouding, voorraadbeheer, CRM, HR, productie en meer. Veel grote bedrijven over de hele wereld gebruiken Odoo vanwege zijn flexibiliteit, aanpasbaarheid en schaalbaarheid.

Ja, Odoo is zeker geschikt voor kleine bedrijven. Odoo biedt een breed scala aan zakelijke toepassingen, zoals CRM, boekhouding, voorraadbeheer, verkoop, marketing en meer, allemaal geïntegreerd in één platform. 
Het is schaalbaar, aanpasbaar en betaalbaar, waardoor het een goede keuze is voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing voor hun bedrijfsbehoeften.

Ja, Odoo is zeker geschikt voor handelsbedrijven. Odoo biedt een uitgebreid scala aan functionaliteiten die specifiek zijn ontworpen voor handelsbedrijven, zoals voorraadbeheer, inkoop, verkoop, facturering, boekhouding en meer. Met Odoo kunnen handelsbedrijven hun operationele processen stroomlijnen, efficiënter werken en beter inzicht krijgen in hun bedrijfsprestaties. 
Het is een veelzijdig en aanpasbaar platform dat kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van een handelsbedrijf.

Odoo.sh is gemaakt om eenvoudig alle standaard Odoo apps installeren, maar ook alle apps van derden die beschikbaar zijn vanuit de Odoo apps store.

  • Integratie met GitHub
  • Een online-editor
  • Continue integratie
  • Je eigen OTAP-omgeving
  • Versiebeheer (track, fork, merge, etc ...)
  • Geautomatiseerd testen van elke nieuwe commit
  • En meer

Meer weten over de verschillen tussen Odoo online, Odoo.sh en zelf hosten?
https://www.dooit.nl/blog/odoo-faq-19/drie-odoo-hosting-vormen-welke-past-bij-jou-146


Odoo is uniek vanwege verschillende redenen:

  1. Geïntegreerd platform: Odoo biedt een breed scala aan zakelijke toepassingen, zoals CRM, verkoop, boekhouding, voorraadbeheer, productie en meer, allemaal geïntegreerd in één platform. Dit zorgt voor een naadloze samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen een organisatie.
  2. Flexibiliteit: Odoo is zeer flexibel en aanpasbaar aan de specifieke behoeften van een bedrijf. Gebruikers kunnen modules toevoegen of aanpassen om te voldoen aan hun unieke vereisten.
  3. Open source: Odoo is een open source software, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is en gebruikers de mogelijkheid hebben om deze aan te passen en uit te breiden naar wens.
  4. Community en ondersteuning: Odoo heeft een grote en actieve community van ontwikkelaars, implementatiepartners en gebruikers die elkaar ondersteunen en helpen bij het oplossen van problemen.

Al deze factoren maken Odoo een unieke en krachtige oplossing voor bedrijven van elke omvang.

Een database op Odoo online wordt elk jaar voorgesteld om te updaten. je ziet dat een extra pijl achter jouw database. 

Een update van een database op Odoo.sh moet je zelf aanvragen. Je mag maximaal 4 versies achterlopen. Ons advies is echter jaarlijks bij te blijven of om het jaar te updaten.  

Voor beide situaties adviseren wij ons Odoo Onderhoud Stappenplan- in zeven stappen bent u over. Lees hier ons blog 

Wij adviseren jaarlijks maar om het jaar kan natuurlijk ook. Lees hier ons blog